Українців попередили про те, що без наявності вакцини їх можуть не пустити в автобуси і поїзди. Тепер діятимуть нові правила в умовах поширення коронавірусу.

Кабінет Міністрів України посилив норми локдауну в умовах збільшення зростання захворювань COVID - 19 для пасажирів. Зокрема, з 21 жовтня будуть скасовані міжрегіональні поїздки в громадському транспорті для тих, хто не має сертифіката про пройдену вакцинацію.

При тому, що такі вимоги будуть ставитися як до самих пасажирів, так і до водіїв. Тому будуть діяти для всіх однаково, що дуже важливо. Якщо у пасажира або водія не буде при собі сертифіката про два щеплення, то їм потрібно буде пред'явити негативний результат ПЛР-тесту, отриманий не раніше, ніж за 72 години до поїздки.

Нововведення будуть застосовуватися при використанні всіх видів громадського транспорту: міжміських автобусів, поїздів, поромів і авіалайнерів. При тому, що для міського та міжобласного транспорту такі правила не діятимуть.

Таким чином уряд ставить собі завдання, щоб знизити рівень передачі вірусу. Тому що в транспорті їздить дуже багато людей і не завжди вони строго дотримуються всіх правил карантину. Зокрема, вони не завжди носять маску і тим самим створюють небезпеку не тільки для себе, але і оточуючих людей. Тому що вірус ковід дуже швидко передається.

До того ж у місті теж не всі зможуть скористатися транспортом. Зокрема, в Києві вже зараз зайняті видачі спецпропусків на громадський транспорт у разі введення локдауну. Тому що такий варіант взагалі ніхто не відміняв і дійсно правила карантину можуть бути істотно посилені. Зараз є на це всі підстави.

Популярні новини зараз

Повернення в СРСР: де на дорогах почнуть з'являтися автобуси-витверезники

Пляшка коли та 5 літрів води: названий спосіб, який допоможе швидко позбутися колорадського жука

Просто не відвести очей: як пофарбувати яйця на Великдень за допомогою червоного вина

Вся підготовка - це 5 годин на полігоні, а потім - у пекло на фронт: історія українського воїна, який зник безвісти

Показати ще

Раніше Hyser писав про те, що у Києві активно готуються до тотального локдауну.

Також писали, що вся Україна може опинитися в"червоній зоні".

Нагадаємо, що у Києві придумали ще один прийом для підвищення рівня вакцинації.