Експерти відповіли на питання, чому картоплю не можна зберігати поруч з яблуками.

Багато людей помилково вважають, що яблука і картоплю можна зберігати в холодильнику разом. Але насправді це дуже груба помилка, яка може привести до того, що продукти дуже швидко зіпсуються. За даними фахівців, яблука виділяють високий рівень етиленового газу, що призводить до передчасного псування картоплі. Після такої картопля вживати в їжу категорично не можна, тому що він може завдати великої шкоди організму.

"Більш стиглі фрукти та овочі виділяють більше етилену. Якщо поруч з ними знаходяться певні продукти, газ вплине на їх дозрівання», – зазначають експерти.

Найкраще картоплю зберігати в темному місці з хорошою вентиляцією. Також це місце повинно бути прохолодним і з мінімальною кількістю вологи. Добре підійде льох або комора.

При псуванні картоплі може стати зеленуватим або з'явиться неприємний запах. Це говорить про присутність токсину соланіну. У картоплі також можуть прорости очі або з'явитися зморшки на шкірці. Все це ознаки старіння. Від такого картоплі краще позбутися.

Якщо картопля вже візуально зіпсувалася, то її категорично вже не можна їсти. Ні в якому вигляді. Тому що так можна завдати непоправної шкоди організму. Адже людина може отруїтися. При перших ознаках отруєння варто звертатися за допомогою до лікаря. Самолікування в даному випадку може зіграти злий жарт. Не варто самостійно приймати ніякі медикаменти. Краще відразу дзвонити лікарю і здавати всі необхідні аналізи. Самостійний прийом медикаментів може тільки погіршити стан людини.

Популярні новини зараз

Можна залишитись без урожаю: чого не любить морква і яких помилок потрібно уникати

Що потрібно додати в ґрунт, щоб помідори виросли солодкими та м'ясистими: розкриваємо секрет

Тітка Сара поганого не порадить: єврейський рецепт рулету з м'ясного фаршу з рисом та начинкою з вареного яйця

Не випробовуйте долю: яку молитву читають перед випіканням паски

Показати ще

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, кому протипоказаний гарбуз.

Також писали, що лікарі назвали найшкідливіші для щитовидки продукти.

Нагадаємо, що в Україні можуть почати вакцинувати від ковіда дітей.