У МОЗ попередили про те, що цілком реальна загроза введення нового локдауна в Україні.

При цьому повідомляється, що його можна уникнути, пише "РБК-Україна".

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко каже, що наша країна може не допустити введення посиленого карантину, але для цього важливо, щоб українці не тільки дотримувалися всіх чинних карантинних обмежень, а й вакцинувалися. Особливо це стосується людей старшого покоління, які знаходяться в зоні ризику.

Міністр упевнений, що це важливий пункт в процесі боротьби з пандемією і якщо 80% людей у віці 60+ будуть щеплені, то країна зможе впоратися з потенційним зростанням кількості інфікованих.

"Тому, розглядаючи доцільність введення локдауна, ми перш за все говоримо про те, що ми хочемо захистити найбільш вразливі групи населення. Найбільш вразливі групи - це люди старшого і похилого віку", - підкреслив Ляшко.

Віктор Ляшко. Фото: скріншот YouTube-відео.

Популярні новини зараз

Не накладайте на хату біду: чому в жодному разі тапочки не можна ставити хрест-навхрест

У Пентагоні вже розповіли, де Росія завдасть ядерного удару: на цілий рік усе "замерзне"

Як правильно згадувати близьких на Великдень: обов'язково зробіть це, щоб рідні вас почули

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Він додає, що якщо старших людей вдасться захистити шляхом вакцинації, то країна зможе звертати більше уваги на економіку.

Нагадаємо, що економічний експерт Олександр Хмелевський вважає, що нові карантини в Україні ще попереду. За його словами влада не може забезпечити ефективну боротьбу із захворюванням, тому українцям щороку доведеться стикатися з даною проблемою. Саме тому незалежно від того, які будуть штами, жителів чекають нові локдауни.

Зараз у світі вирує вірус "Дельта", який взяв свій початок в Індії. Він більш заразний і важче піддається лікуванню. ВООЗ заявляє, що штам вірусу "Дельта" може привести до локдауну в світовому масштабі. Саме тому з 2 липня впроваджені нові правила перетину українського кордону.

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.