У Міністерстві охорони здоров'я України висловилися щодо вакцинації дітей

Український МОЗ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу, і багато українців цікавляться, яку увагу відомством буде приділено питанню вакцинації від китайської хвороби серед дітей. Глава Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко в інтерв'ю порталу "Слово і Діло"висловився з цього приводу.

Так, міністр охорони здоров'я звернув увагу на той факт, що рівень захворюваності коронавірусом серед українських дітей на сьогоднішній день є досить низьким — близько 8 відсотків. У зв'язку з цим вакцинація дітей проти коронавірусу не входить в пріоритетні завдання МОЗ найближчим часом.

Ляшко також зазначив, що рівень захворюваності з летальним результатом є досить високим серед людей старше 60 років. Він підкреслив, що діти є безсимптомними переносниками хвороби, і справжня кількість хворих може бути великою, проте суть полягає в тому, що при наявності вакцини краще дати її людям, які від коронавірусу можуть постраждати — дорослим і літнім людям.

Крім того, глава відомства нагадав українцям про те, що вакцинація проти коронавірусу не перешкоджає зараженню коронавірусом, а всього лише полегшує перебіг хвороби, не допускаючи середнього і важкого розвитку хвороби.

У планах у МОЗ зараз дійти хоча б до 50 відсотків вакцинації дорослого населення, після чого можна буде перемикатися на дітей. Поки що ресурси направляються туди, де існує найбільша загроза втрати здоров'я і життя.

Популярні новини зараз

Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Не гайте часу: що потрібно обов'язково зробити, якщо вкусив кліщ

Не натягніть у хату біду: коли ходять на цвинтар перед Великоднем і чи можна це робити

Показати ще

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Ляшко розповів, яким областям України загрожує карантин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кого під час карантину обійдуть карантинні обмеження.

Також "Hyser" писав, що в уряді зробили важливу заяву щодо коронавірусних сертифікатів.