Яблуко є одними з найулюбленіших фруктів українців. В силу їх тривалого зберігання, фрукти можна побачити на столі і влітку, і взимку.
Вони дуже корисні для людського організму завдяки вітамінам і клітковині, пише "Обозреватель". Однак багато людей бояться їсти яблука через великий вміст в них цукру. Особливо це стосується тих, хто на дієті.
Однак фітнес-тренер Віктор Мандзюк спростовує два найпопулярніших міфу про яблука. Перше з них говорить про те, що простий цукор, який розщеплюється на жир, тому не підходить в якості перекусу, а ще гірше – вечері.
Друге ж свідчить про те, що краще їсти зелені яблука тому, що в них міститься менше цукру.
Насправді ж, кількість цукру практично однаково і становить 9-11%. Від кольору плоду це не залежить. А 86% фрукта і зовсім складається з води.
Тому фахівець радить не вірити в міф про калорійність яблука. Замість цього він звертає увагу на корисні речовини, які містить плід, а це поживна вода, мінерали і клітковина.
Вік від мобілізації не захистить: ТЦК тепер не мають перешкод?
Лічильники води можна не встановлювати: як українцям бути без помтіних показників
Анастасія Приходько розгромила Ziferblat через виступ на Євробаченні-2025: "Це фіаско!"
Жодних капітуляційних умов миру для України, — Юлія Тимошенко
При приготуванні страв з яблук втрачається велика кількість корисних властивостей, тому дієтологи радять готувати їх разом зі шкіркою, адже саме в ній міститься найбільше клітковини.
Найкориснішими для шлунково-кишкового тракту вважаються запечені і тушковані яблука.
Раніше Hyser писав про те, який улюблений овоч майже зникне з ринків і подорожчає вдвічі.
Також Hyser повідомляв, чому яблука не можна зберігати разом з картоплею.
Нагадавши, який напій фантастично впливає на довголіття.